Der er godt nyt til koncertgængerne i Skørping

SKØRPING: Der er godt nyt til koncertgængerne på KulturStationen i Skørping. Takket være en donation fra Tuborgfondet på 193.917 kr. har man netop afsluttet et ombygningsprojekt, som har sikret en tiltrængt forbedring af akustikken i KulturStationens sal.

- Man havde som publikum en oplevelse af, at man sad i en tunnel, hvor der var meget langt til scenen. Det var svært at skelne detaljer i f.eks. et band, hvor der er forskellige instrumenter. Disse akustiske problemer skyldes selve rummets udformning og materialevalg. Det er forbedret nu, fortæller Jesper Meng, KulturStationens lydmand, der har været med i ombygningen.

I processen med at løse problemerne, har KulturStationen fået en professionel akustiker til at hjælpe med at lave den projektbeskrivelse, som blev sendt ind til Tuborgfondet. På den måde var man sikker på at forbedre forholdene for alle, der bruger salen.

- Vores mål har været at rette op, uden at fjerne al klang, så man stadigvæk kan høre klassisk musik i rummet, som til forskel fra forstærket rytmisk er en musikgenre, som fungerer godt med de hårde rammer, fortæller Jesper Meng.

Foreningen MusikStationen har trods de lydmæssige udfordringer haft utallige gode og stemningsfulde koncerter i salen. Mange både kunstnere og publikummer er glade for stedet. Det er hyggeligt at optræde på KulturStationen, hvor de frivillige i foreningen tager godt imod de optrædende, og publikum er tæt på. Nu glæder man sig over den forbedrede akustik.

Formanden for KulturStationen Finn Nygaard forklarer, at det har været meget væsentligt, at salen nu har fået en større alsidighed.

- Der skal være lydforhold, som tilgodeser alle, uanset om man skal have rytmisk eller klassisk musik i salen, om man huser en stor forsamling af talende mennesker, eller om det er den lokale teaterforening, der bruger salen.

- Nu har vi fået et klart, tydeligt og behageligt lydbillede, lyder det fra Finn Nygaard, der glæder sig meget til den første koncert efter ombygningen, som er den 31. januar, hvor Niels Hausgaard gæster Skørping. Traditionen tro til en totalt udsolgt koncert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...