Efter traditionen tændes der 3000 levende lys i Thingbæk Kalkminer 2. juledag.

REBILD: Traditionen tro holder Rebildcentret en af sine stemningsfulde lysfester i Thingbæk Kalkminer 2. juledag.

Når det elektriske lys bliver slukket, og 3.000 levende lys tændt, kommer nye intime rum til syne i det underjordiske, og Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens gipsskulpturer, der er udstillet permanent i minerne, får nye dramatiske udtryk.

Ud over den visuelle oplevelse er der også noget at komme efter for både ørerne og smilebåndet. Om eftermiddagen er der nemlig underholdning i det underjordiske.

Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist (også kendt som Søren og Jørgen fra Det Flyvende Kuffert Cirkus) optræder som to nisser i en forestilling.

forestillingen opleves blandt andet lavteknologisk jonglering, elegant balancekunst, til-tider-vellykket dyredressur, marionetdukke i stram snor, snevejr, stolebalance og meget andet. Alt sammen fremført til musik og sang af kapelmester Herr Von Grangren, som aldrig har holdt sig tilbage for lige at komponere en ny sang på stedet som kommentar til tid, sted og publikum. I nogle af numrene inddrages gæsteartister fra publikum, så ingen kan rigtig vide sig sikre!

Når nisserne har gøglet af, overtager sangerinden Cathrine Benedikt den underjordiske scene sammen med pianisten Erik Christensen. Til lysfesten 2. juledag har Cathrine fra sit store repertoire udvalgt en række dejlige jule- og vintersange, som vil skrue ekstra op for den fortryllende stemning i minerne.

I Rebildcentrets velkomstbygning kan du lune dig på et glas glögg og studere fine rekvisitter fra julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, som TV2 genudsender i år. Nogle af julekalenderens centrale scener er optaget i Thingbæk Kalkminer.

Det hemmelige juleskab, som indgår i julekalenderens scener i Hirtshals Fyr, har fundet vej til Thingbæk, hvor det er blevet pyntet op igen med lys og den originale julepynt.

I velkomstbygningen kan du også se ”Heksens Værksted”, miniudstillingen om ”Røverne i Himmerland” og den store udstilling om ”Den Kolde Krig” og ”Imens vi venter på Regan Vest”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...