TORSTEDLUND: Natten mellem 20. og 21. april 1945 styrtede et stort britisk bombefly fly med en besætning på 11 mand ned i Torstedlund Skov.

Dybt berørt af nedstyrtningen og tabet af de 11 besætningsmedlemmer dannede en gruppe arbejdere fra det nærliggende Nørlund Savværk en komité, der forestod rejsningen af det, der i dag kendes som Flyverstenen. Flyverstenen blev afsløret den 6. oktober 1945 under overværelse af bl.a. honoratiores fra Royal Air Force, og onsdag 5. september genoprulles historien om det gamle mindesmærke fra besættelsestiden af Niels Nørgaard Nielsen, leder af Lokalhistorisk Arkiv for den tidligere Støvring Kommune.

Det er Rebild Turistforening, der står bag arrangementet. Deltagerne mødes ved selve Flyverstenen. Senere går turen til Aarestrup og Aarestrup Forsamlingshus, hvor arrangørerne håber, at der måske er nogle af de tilstedeværende, der kan være med til at supplere Niels Nørgaard Nielsens fortælling fra besættelsestiden. Sidste Tilmeldingsfrist er tirsdag 4. september kl. 10.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...