Faktisk har sponsorerne spyttet så meget i kassen, at finansieringen af 2020-udgaven af festivalen også allerede er på plads

ARDEN: Sidste år i Kristi Himmelfartsferien var der premiere på Arden Træskulpturfestival, som blev en stor succes. Derfor gentages festivalen i år, hvor der er skruet ekstra meget op for ambitioner og aktiviteter. Lige nu knokler arbejdsgruppen på højtryk med planlægningen af festivalen.

Igen i år afholdes festivalen i Kristi Himmelfartsferien, hvilket vil sige fra torsdag den 30. maj til og med lørdag den 1. juni, og igen i år er det de tre trækunstnere; Niels Ejner Petersen, Peter Hausgaard Gregersen og Dorthe Hedensted Lund, der vil lave skulpturer i træ på naturlegepladsen i Arden.

Temaet for deres kunstværker er ”Jernbanen”, der i år har 150-års jubilæum i Arden. De tre skulpturer skulle således blive; en togfører med fløjte, en rejsende med kuffert og en rejsende med et barn.

Idéen til festivalen fik Frank Damborg fra Arden Dyrepark. Han fortæller:

- For nogle år siden arvede vi i Dyreparken nogle penge fra Knud Børge Sørensen, søn af Møllebygger Sørensen og i Arden bare kendt som ”KB”. Han var rigtig glad for skulpturer, så da jeg på et tidspunkt besøgte Blokhus sandskulpturfestival, fik jeg ideen til, at Arden også måtte have en festival, men med træskulpturer. Og med Knud Børges passion for skulpturer, var det en god måde, at bruge pengene på, og festivalen fik en rigtig god start sidste år, og det glæder mig, at vi kan gentage den igen i år, fortæller Frank Damborg.

Festivalen vil løbe af stablen på naturlegepladsen i Arden, hvor de tre kunstnere vil stå med hver deres motorsave og arbejde på skulpturerne i løbet af de tre dage, samtidig med, at der vil være en række hyggelige aktiviteter for hele familien.

- Vi skruer op for aktiviteterne, blandt andet vil spejderne sælge mad og drikke, der vil være morgenkaffe og rundstykker, der kommer en skærsliber, og man vil kunne lave sin egen bue og pil. Vi får også besøg af Naturluppen, der vil sætte fuglekasser op, og så planlægger vi en fælles morgenfugletur, og der kommer sikkert flere aktiviteter til. Vi håber virkelig, at gøre de tre dage til en begivenhed for hele familien, hvor man bare kigger forbi, når man har lyst. Der er ingen entre, fortæller Niels Lynggaard fra arbejdsgruppen.

Finansieringen af festivalen er også på plads takket være en håndfuld velvillige sponsorer. Faktisk har sponsorerne spyttet så meget i kassen, at finansieringen af 2020-udgaven af festivalen også allerede er på plads.

- Vi håber, at gøre dette til en tradition i Arden, og vi er superglade for opbakningen fra sponsorerne. Det er også dejligt, at kunne tilføje endnu en aktivitet til i Arden, som også hænger rigtigt godt sammen med byens udvikling, hvor en del af mottoet jo er ”Skoven i byen og byen i skoven”. Her hænger det jo rigtigt godt sammen med en træskulpturfestival. Hvis nogle skulle have sådan en festival, må det da være Arden, lyder det fra Arne Arildsen, der også er medlem af arbejdsgruppen.

Sponsorerne, der tilsammen har doneret 90.000 kr. til festivalen, er: Fællesrådet i Arden, Sparekasse Himmerlands Gavefond, Spar Nord Fonden, Fonden Himmerland, Lions Arden, Arden Turistforening og Kulturelt Samråd. Pengene fordeles med 45.000 kr. til dette års festival og 45.000 kr. til næste års festival.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...