Daginstitutionen Rådyret i Støvring Ådale er opført som et bæredygtigt træhus, der blev indviet 1. februar.

STØVRING: Som en del af de mange aktivitetstilbud i forbindelse med afviklingen af de aktuelle klimauger i Rebild Kommune er der tirsdag aften åbent hus i det nyåbnede Børnehuset Rådyret i Støvring Ådale.

Det er Rebild Kommunes første bæredygtige DGNB-certifiseret byggeri.

Denne byggeform spiller en vigtig rolle, når det drejer sig om at reducere CO2.

Så ved åbent hus arrangementet med start klokken 17 vil der fra arrangørernes side blive stillet skarpt på fremtidens bæredygtige byggeri, herunder træbyggeri som Rådyret er opført som.

På mødet vil der derfor være oplæg om træbyggeri, herunder CLT-byggeri.

Det er massive træselementer, der har egenskaber som beton og dermed skaber mulighed for at bygge stort, højt og hurtigt.

Deltagerne i åbent hus arrangementet vil også få mulighed for at høre nærmere om, hvordan træ kan afløse stål og beton, og hvordan træbyggeri kan være den bedste løsning, når der skal reduceres CO2.

Både det offentlige, erhvervslivet og private stiller generelt i øjeblikket større krav til bæredygtige byggemetoder, hvilket bygge- og anlægsbranchen mærker i stigende grad.

På mødet vil repræsentanter fra Rebild Kommune og det rådgivende firma Rambøll Arkitektur & Design i Aalborg fortælle nærmere om forløbet af byggeriet af børnehuset og de resultater, der kendes nu.

Der bliver også muligt for de fremmødte for at få en rundvisning i det nye børnehus samt fora t få et smugkig på planerne for det kommende Børnehuset Klepholm i Støvring, der også skal opføres som et bæredygtigt træbyggeri.

Børnehuset Rådyret er normeret til 30 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn og blev officielt indviet 1. februar efter en byggeperiode på kun godt 10 måneder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...