CORONA-HÅNDSRÆKNING: Mariagerfjord Kommune fremskynder betaling af regninger for 50 millioner kroner

MARIAGERFJORD: 50 millioner kommunale kroner i form af hurtigt betalte regninger skal nu hjælpe corona-ramte virksomheder i Mariagerfjord.

Kommunen rækker ganske enkelt erhvervslivet en hånd ved at betale 4100 regninger prompte i stedet for at bruge den sædvanlige tidsfrist.

Coronavirus har ramt virksomhederne hårdt. Mange steder styrtdykker indtjeningen.

Derfor vil Mariagerfjord Kommune gerne gøre, hvad man kan for at hjælpe erhvervslivet i den svære tid.

Og et af initiativerne, som omgående søsættes, er hurtig betaling af regninger.

Ekstra penge i betrængt kasse

Det giver virksomhederne ekstra penge i de betrængtekasser i en tid, hvor kunderne må blive hjemme for at bremse udbredelsen af coronavirus.

- Vi arbejder normalt med en betalingsfrist på 30 dage, men i denne helt særlige situation, hvor vores erhvervsdrivende er ramt på indtjeningen, sætter vi turbo på betalingerne.

Det er måske en lille gestus for os, men det kan faktisk være livsvigtigt for nogle af de virksomheder, der har penge til gode, forklarer borgmester Mogens Jespersen.

De 4100 regninger, som sættes til straks-betaling, svarer til cirka 50 millioner kroner, som virksomhederne havde til gode hos kommunen.

- Det er dejligt, at vores økonomiudvalg bakker op om at give vores virksomheder en tiltrængt hånd.

Fornuftig kassebeholdning

- Heldigvis har vi en fornuftig kassebeholdning, der gør os i stand til at sende de mange millioner ud i samfundet nu, hvor der er akut behov for dem, anfører borgmesteren.

Den kvikke betaling af regninger vil fortsætte i den kommende tid, hvor erhvervslivet har brug en hjælpende hånd.

Kommunernes Landsforening har netop opfordret de danske kommuner til at fremskynde betalinger til virksomheder. Hensigten er at styrke virksomhederne likviditet og holde hånden under beskæftigelsen.

Det flugter fint med den store hjælpepakke, som Regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationerne gav hinanden håndslag på for nylig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...