Skoleelever fik lært at flå en rå

0
Råbukken skal op og hænge inden flåningen. Foto: Jesper Bøss
Skøn maddag markerede udgivelsen af kogebog med over 80 lækre opskrifter på klimavenlig mad

REBILD: Først stod den på indsamling af vilde urter og planter. Derefter på flåning og partering af en råbuk, inden begge dele blev tilberedt og nydt under åben himmel ved smukke Vedstedskovhus i Rebild. En solskinsfyldt dag, der samtidig var med til at markere udgivelsen af den lokale klima-kogebog; Klima-Glad-Mad.

Det var 6. klasse på Karensmindeskolen, der havde fået forvandlet en traditionel skoledag til en tur i skovens spisekammer. Børnene startede tidligt på dagen med indsamling af vilde og spiselige urter og planter. Derefter flåede børnene, sammen med naturvejleder Søren Risborg, en råbuk, hvilket var både en spændende, fascinerende og for nogle også en lidt skræmmende oplevelse.

– Det var vildt spændende, men det var ikke så rart, da skindet skulle rives af, lød det efterfølgende fra Emma Riber fra 6. klasse, der i starten kiggede væk, men som hurtigt fik mere mod på det.

– I starten kunne jeg ikke lide at se på, men til sidst hjalp jeg med at hive skindet af. Jeg synes også, det var spændende at følge vores mad på en anderledes måde, end når ens forældre serverer maden for en derhjemme. Man får et helt andet forhold til det, man spiser, lød det fra Emma.

Efter flåningen blev råbukken parteret og forvandlet til lækre, klimavenlige retter i samarbejde med kok Flemming Graff Horup. Om aftenen stødte børnenes forældre til for at nyde godt af dagens arbejde med skoven som spisekammer og de mange lækre retter.

Netop skoven som spisekammer er også et af kapitlerne i den nye kogebog “Klima-Glad-Mad”, som 10 skoler og uddannelsesinstitutioner i Rebild Kommune står bag. De 10 skoler har i tre år arbejdet med klimavenlig mad, og det er blevet til mere end 80 opskrifter, der er samlet i den flotte kogebog, som netop har fået en superflot anmeldelse fra bibliotekerne.

Arrangement ved Vedstedskovhus var en markering af udgivelsen af bogen, der kan købes for en rund halvtredser i en række lokale butikker.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close